jurnalartefak – Momen kali ini admin ingin membagikan Soal dan Kunci Jawaban B. Inggris Kelas XI SMK Terbaru – disini JA akan memaparkan beragam contoh soal Bahasa Inggris kelas XI. Contoh soal bahasa inggris ini semoga bermanfaat untuk tenaga pendidik yang mengampu pelajaran bahasa inggris.

  1. Ronald: You look so busy. _______

Marry: No, thank you. I can handle them.

The suitable expression to complete the dialogue is ….

A. I will leave you alone

B. Would you like some help?

C. Do you want to help me?

D. Sure, I would like to

E. Yes, please

2. Andy: I heard there will be a concert tonight. Would you like to go with me?

Sam   : I’m afraid I cannot.

Andy: Why? I think you really love the band.

Sam: Yes, I do. But I have many works at home.

Andy: Let me help you, then.

Sam: ___________

Andy: Never mind. That’s what friend should do.

What should Sam say?

A. I really appreciate your help

B. I don’t need your help

C. I am fine, thank you

D. I will go, too

E. Don’t worry

3. Carly: “I submitted my essay to the teacher few days ago, but I haven’t received any response from her.”

Edo:____________________ go and ask her?

A. Shall us                                                   D. I propose

B. I’ll do                                                       E. I think

C. Why don’t you

The following text is for number 4 to 8

To: All teachers

Would you please come to watch our students’ performance for Angklung festival on June 21st 2016 in Hall of Surya Dharma School at 08.00 a.m. until the end of the event.

Sincerely,

Surya Permana

4. Who is the recipient of the text above?

A. Teachers.

B. Students.

C. Students and teachers.

D. Math teacher.

E. Headmaster.

5. When will the festival be held?

A. June 21st

B. June 22nd

C. June 23rd

D. June 24th

E. June 25th

6. Where will the festival be held?

A. The hall.

B. The yard.

C. The football court.

D. The tennis court.

E. The street.

7. When will the festival be begun?

A. 08.00.

B. 09.00.

C. 10.00.

D. 11.00.

E. 12.00.

8. What kind of the text is it?

A. Invitation

B. Report

C. Advertisement

D. Personal letter

E. Public letter

9. Ratna: “I’m hungry. How about you?”

Citra: “Me, too.”

Ratna: “….?”

Citra: “Sure.”

A. Shall we go to the library

B. Shall we go to the mosque

C. Shall we go to the canteen

D. Shall we go to the mosque

E. Shall we go to the bank

10. David : Hi, lisa. How is your life?

Lisa         : Hi, david. I am fine thanks. And you?

David     : ………… thank you

A. Good day

B. I am fine too

C. Sure

D. Of course

E. I am not well

Soal Procedure Text 1 for 11-12
Ladies and Gentlemen, in case of emergency, take the life jacket which is located under your seat.
Put the life jacket over your head and then fasten the jacket tapes around you’re your waist.
Do not inflate the jacket until you left the aircraft. The jacket will be automatically inflated by pulling a cord, but if not, you can blow into the chip to inflate it.
A light is attached to the jacket for attracting attention. The life jacket should be removed only in case of emergency.
The use of TV set, AM and FM radios and radio cassettes recorders, walkman, and any mobile phones are prohibited on board as they interfere the communication and navigational system.
We wish you an enjoyable flight.

11. Where is the life jacket located?
A. Over the head
B. Around the waist.
C. Outsite the aircraft.
D. In the back of the seat.
E. Under the seat.

12. What can interfere the navigatioanl system
A. Table.
B. The life jacket.
C. Mobile phones
D. The attached light.
E. Tapes around the waist.

Read the following dialogue. Then answer the question No 13-16

Receptionist: Good morning. Green Vegetables Importers. How may I help you?

Caller: Could I speak to Mr. Adam, please?

Receptionist: Who’s speaking?

Caller: This is Anna Yapri.

Receptionist: Sorry, I didn’t catch your name. Could you spell it for me?

Caller: Anna Yapri. That’s A-N-N-A-Y-A-P-R-I

Receptionist: I got it. And where are you calling from?

Caller: Sunny Spinach

Receptionist: OK Ms. Yapri. I’ll connect you to Him. Please wait for a moment. (after a few seconds) I’m so sorry, we fail to connect. Our line is still busy. Would you like to hold the call?

Caller: Oh, no. This concerns an upcoming shipment and it’s rather urgent

Receptionist: He should be free in an hour. Would you like to call back?

Caller:I’ll be in a meeting after this. Could I leave a message?

Receptionist: Certainly.

Caller: Could you tell Mr.Adam that our shipment will be postponed and the 500 packs ordered should arrive tomorrow?

Receptionist: Shipment delayed and it should arrive tomorrow.

Caller: Yes. And, could you ask Him to call me back when the shipment arrives?

Receptionist: sure. Could you give me your number please?

Caller: My number is 723-217-4887

Receptionist: Noted, 723-217-4887

Caller: Yes, that’s right. Thank you for your assistance.

Receptionist: My pleasure

13. Who would the caller like to speak to?

A. The receptionist

B. Anna Yapri

C. Adam

D. The caller

E. Sunny Spinach

14. Which company does the caller represent?

A. Green Vegetables Importers

B. Sunny Spinach

C. Yapri Consulting

D. Anna Yapri

E. Adam

15. Which information does the caller wish to leave?

A. That they haven’t received their shipment yet

B. That there is a short delay in the shipment

C. That the spinach was of poor quality

D. Would you mind giving me your suggestion?

E. What should I do?

16. What other information does the receptionist ask for?

A. The time of day

B. The caller’s telephone number

C. the type of spinach shipped

D. He lost his driver license.

E. He lost a pencil.

First letter For number 17-19, Choose the correct answer by crossing A, B, C, D, or E!

Surabaya, 1st February 2014

Dear Igon
How are you? Hope everything is okay with you. I’m all right here.
We are going to have the national examination, aren’t we? Are you well prepared for it? Well, to be honest, I just have some difficulties in preparing for it, especially in science. There are extra lessons in my school and I take them all. But, I feel that they don’t help. I’m still confused in solving mathematic problems. I’m just worried that I fail the national examination. Do you have any suggestion for me? I really appreciate your help.
I look forward to hearing from you.

Your buddy
Fahim

17. What does the letter tell us about?

A. asking for a friend to teach mathematic
B. Giving a solution to a friend
C. Preparing for the national examination
D. Having extra lesson at school
E. Asking for a friend’s suggestion to solve a problem

18. Why is Fahim worried that he may fail the national examination?
A. There are extra lessons at Fahim’s school
B. He appreciated Igon’s help
C. He will have the national examination soon
D. His friends are all well prepared
E. He is confused in solving mathematic problem

19. “I’m still confused in solving mathematic problems.” The word “confused” means ……
A. Unable to think clearly
B. unable to perform well
C. unable to behave politely
D. Unable to speak fluently
E. unable to read quickly

Number 2022
A quick and easy cheese cake recipe
Yield : 6 servings
Prep. Time :5 minutes
Cook Time : 40 minutes
Total Time : 45 minutes

Ingredients:
16 ounces cream cheese, 2 packages, softened
½ cup sugar
½ teaspoon vanilla
2 large eggs
4 ounces semi-sweet chocolate chips
1 prepared Graham cracker crust

Directions:
Beat cream cheese, sugar and vanilla at medium speed until well-blended. Blend in 2 eggs. Stir in chocolate chips then pour batter into Graham cracker chust. (you may sprinkle ¼ cup mini semi sweet chocolate chips on top if you desire).
Bake at 35calcius for 40 minutes, or until certer is almost set. Cool.
For best results refrigerate for 3 hours.

20. How many persons is the cake for?
A. 2
B. 5
C. 6
D. 35
E. 2

21. The goal of the text is to tell about . . . . .
A. how to beat cream cheese
B. how to blend sugar and vanilla
C. how to bake chocolate cheese and cake
D. how make chocolate cheese cake
E. how to make mini sweet chocolate chips

22. The text is called a/an . . . . .
A. explanation
B. description
C. procedure
D. report
E. spoof

This text is for questions 23 to 25.

                                                                                                               

         Taken from www. partyideas. net

23. What is the purpose of the text?

A. To inform someone about a Farewell Party

B. To invite  someone to attend a Farewell Party

C. To forbid students to come to a farewell party

D. To remind someone to celebrate a farewell party

E. To know what’s going on

24. What does “Farewell” mean?

A. say good bye

B. say good night

C. say good luck

D. say good morning

E. say condolence

25. Where will the party be held?

A. at Olivia’s house

B. at Sam’s house

C. at Marcia and John Smith’s house

D. at the park at the friend’s house

26. Student : Is it okay to leave a bicycle in a hallway?

Teacher        : No, it isn’t. leave it over there, near the gate

The underlined utterance is used for …

A. Offering help

B. Expressing dislikes

C. Introducing others

D. Giving suggestion

E. Making an offer

27. John: Hello, Jean. Where have you been?

Jean: Hi, John. I just bought few kilograms of apples in the market.

John: Do you need some help to carry the apples?

Jean: _______

The suitable respond to complete the dialogue is ….

A. I don’t know

B. Why?

C. Of course, that’s very kind of you

D. I will help you

E. Good bye

28. Bobby      : What do you think is the effective way to reduce global warming?

Robby       : . . . planting trees is one of the effective ways to reduce global  warming.

A. I don’t know

B. How do you see

C. I’m not sure

D. In my opinion

E. Are you certain that

Complete the dialogue below (question 29 and 30)

Judy: Good morning, Sir. Do you have science book about animal anatomy?

Shopkeeper: Of course, dear. We have the book that you want. ______ (29) to show the shelf?

Judy: I am fine, Sir. I can find by myself. I have other books to find, too.

Shopkeeper: ________(30). Take your time.

Judy: Thank you, Sir.

29. The suitable expression to complete the dialogue is …..

A. I would like

B. Can you

C. Do not go

D. Would you like me

E. May I

30. What should the shopkeeper say?

A. I am busy

B. Sorry

C. Thank you

D. Will you go?

E. That’s okay

Text di bawah inid igunakan untuk menjawab nomor 31 dan 32.

Dear all committees of Smart Competition 2018,

Invite you in last meeting of this event

On Monday, August 30, 2018

6 – 8 p.m.

AL.A.D room, third floor

for head of division, please prepare your progress on this event and for those who have idea, don’t forget to

deliver it in the meeting.

Sincerely,

M Dani Aulia

31. Where is the meeting of smart competition 2018 take place?

A. AL.A.D room, third floor

B. M Dani’s house

C. Not yet announced

D. Committee’s room

E. Meeting’s room

32. From the invitation text above, we can say that …

A. It is the final meeting

B. M Dani Aulia is the project manager of Smart Competition 2018

C. M Dani Aulia is invited to join smart competition 2018 meeting

D. The meeting will be ended on 6 p.

E. The meeting will be held in AL.A.D room, first   Floor

33. Ani : Don’t you think those cookies are nice?

Ida : Yes, but …..

A. I am sorry to hear that

B. What a surprise!

C.   How awful it is

D.  Don’t you think they are too sweet?

E.   You have my agreement

34. Rani              : Finally, it’s break time ….a cup of  coffee?

Yudi : That’s very nice of you

A. Shall I have

B. May you get me

C. May I offer some help to get

D. May you help me get

E. Would you like me to get you

  1. Dewi : …..

Yuni  : I’d love to, but I’ve an appointment with a friend tomorrow

A. I’ll go to the fine art exhibition

B.     The fine art exhibition is great

C.     How about going to the fine art exhibition tomorrow?

D.     I’ll be grateful if I go to the art exhibition

E.      Is there any more interested in seeing the art exhibition

  1. Doni : I’m thinking of asking you for dinner

Loi   : I’m free but ….

A. I’d like to come

B. There aren’t many papers to do

C. I’ll be there

D. I’ll have an appointment at the same time

E. You can invite others

  1. Mum  : Don’t talk too much while you are eating. That’s impolite

Susan  : I am sorry, Mum

From the dialog above, the underlined sentence

shows that Mum is ….

A. Suggesting

B. Discussing

C. Requesting

D. Accusing

E. Complaining

38. Bagas  : Shall we have a picnic to WatuUlo this weekend?

Rini  : …….. I’m sure we’ll have some fun there

A.       Oh, I disagree

B.       I’m sorry, I can’t

C.      That’s good idea

D.      What a tiring journey

E.        Okay

The following text is for questions number 39 and 40

HAPPY BIRTHDAY

Please come to a party to celebrate the sixth birthday of Santya, daughter of Mr. Rico Paolo

Saturday, October 28th

‘8.00 a.m. – 10.00 a.m.

West Landing Avenue Apt 23

542 Cuponke Lane

RSVP to Patricia or Rebollo

39. When will the party be held?

A. At night

B. At twilight

C. In the evening

D. In the afternoon

E. In the morning

40. “To celebrate the sixth birthday”. The underlined word has the closest meaning with the word…

A. Escalate

B. Commemorate

C. Choose

D. Raise

E. Recover

41. Bob: Sony, will you join me to build a birdhouse?

Sony: Sure, _______. I am really excited.

Complete the dialogue above with right expression ….

A. I don’t want to.

B. I am busy today

C. I will

D. I will not

E. I have to go

42. Marta : It’s very hot here……

Sinta : Sure. No problem

A.       Could you close the door?

B.      Would you mind if I turn on the fan?

C.     Would you turn off the fan?

D. May I leave now?

E.     May you leave now?

For number 43
1. Sitting on a bike, make sure you know where the bikes are and how to operate them
2. You have to learn to balance the bike. Find a person who can hold your bike behind you and try to go steady as you pedal it
3. Finally, you have to practice. Once you can balance, pedal, start, and stop, you are bicycle rider. Congratulation!
4. As you gain experience, raise the seat up so that only your toes can touch the ground while you are seated.
5. When you are ready, ride alone. But first, lower the seat until you can sit and put both feet flat on the ground
6. After practicing for a couple minutes, the person can release his or her hands while you try to keep your balance

  1. Arrange these sentences below into a good order
    1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6
    B. 1 – 2 – 4 – 5 – 6 – 3
    C. 1 – 2 – 6 – 5 – 4 – 3
    D. 1 – 2 – 5 – 3 – 6 – 4
    E. 1 – 2 – 4 – 6 – 5 – 3
  1. Rocco : ……..?

Rizza  : I think it is a big and attractive match.

A. What about the food

B. What do you think of this match

C. How do you feel about the election

D. How about watching movie

E. Don’t you think I look good

  1. Alex : What do you think about the film ?

Bram : I think …………………..

Complete the dialogue above ….

A. I like it

B. Thank you

C. I can’t hear you

D. You forget it

E. Let’s go

  1. X : We’ll have a long holiday next month.

What are you going to do?

Y : ….

X : I hope you have a nice trip.

A. I am thinking of going to Bali

B. Sorry, I can’t tell you

C. It’s not your business

D. I have nothing to do

E. I don’t know what to do

  1. Pete : “How about having dinner with me Tonight?

Kate : “Thanks you, I’d love to.

From the dialogue above we conclude that …..

A. Kate declines the invitation

B. Pete wants to have dinner

C. Kate love Pete

D. Pete invites Kate to have dinner together

E. Kate hates Pete

No 48-50

Surabaya, 1st February 2017

Dear Nathan
How are you? Hope everything is okay with you. I’m all right here.
We are going to have the national examination, aren’t we? Are you well prepared for it? Well, to be honest, I just have some difficulties in preparing for it, especially in Science. There are extra lessons in my school and I take them all. But, I feel that they don’t help. I’m still confused in solving Mathematic problems. I’m just worried that I fail the national examination. Do you have any suggestion for me? I really appreciate your help.
I look forward to hearing from you.

Your buddy
Rendy

  1. What does the letter tell us about?

A. Asking for a friend to teach Mathematic

B. Preparing for the national examination (Jawaban Benar)

C. Asking for a friend’s suggestion to solve a problem

D. Giving a solution to a friend

E. Having extra lesson at school

  1. Why is Rendy worried that he may fail the national examination?

A. There are extra lessons at Rendy’s school

B. He will have the national examination soon

C. He is confused in solving Mathematic problem (Jawaban Benar)

D. He appreciated Igon’s help

E. His friends are all well prepared

50. “I’m still confused in solving Mathematic problems.” The word “confused” means …

A. Unable to think clearly (Jawaban Benar)

B. Unable to speak fluently

C. Unable to perform well

D. Unable to read quickly

E. Unable to behave politely

***Good Luck***

KUNCI JAWABAN PAS

BAHASA INGGRIS KLS XI

TAHUN PELAJARAN 2019/2020

 

NO KUNCI   NO KUNCI
1 B   26 D
2 A   27 C
3 C   28 D
4 A   29 C
5 A   30 C
6 A   31 A
7 A   32 B
8 A   33 D
9 C   34 C
10 B   35 C
11 A   36 D
12 A   37 A
13 C   38 C
14 B   39 E
15 B   40 B
16 B   41 C
17 E   42 B
18 E   43 C
19 A   44 B
20 C   45 A
21 D   46 A
22 C   47 D
23 B   48 B
24 E   49 C
25 C   50 A