Momen kali ini admin ingin membagikan Soal dan Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 12 – disini JA akan memaparkan beragam contoh soal Bahasa Inggris kelas 12. Contoh soal bahasa inggris ini semoga bermanfaat untuk tenaga pendidik yang mengampu pelajaran bahasa inggris.

Choose the correction answer by choosing A,B,C, D or E!

The following dialogue is for questions 1 and 2

Waiter : Would you like anything to eat?

Customer : Yes, I’d like spaghetti and mixed fruit salad

Waiter : All right. …………………………………………..

Customer : Yes. I ‘d like a cup of tea, please.

Waiter : Anything else?

Customer : No, thanks. That’s all

  1. What should waiter say in the dialogue?

A. Would you like to order something?

B. Would you like anything for dessert?

C. Would you like anything for drink?

D. Would you like anything to eat?

E. Would you like anything to else?

2. What kind of expression does waiter say to respond the customer?

A. Offering

B. Sympathy

C. Happy

D. Sad

E. Attention

3. Bryan: Nugy, where are you?
Nugy: I’m in the house. What’s matter?
Bryan: oh _____________ .
Nugy: I’d like to help you. For what?

Complete the dialogue above with suitable expression ….
A. Would you like some help?
B. Sorry, I can’t help you
C. Could I possibly ask you to help me?
D. Let me help you
E. No, you don’t need to help

4. Romy: May I help you ?
Deny: Hmmm. Don’t bother yourself, thanks. 

The underlined sentence express ….
A. Asking help
B. Giving help
C. Offering help
D. Refusing an offer
E. Accepting an offer

5. Elsa: Will you help me to build a snowman?
Olaf: Yes, of course. _____ .

Complete the dialogue above ….
A. I won’t
B. I will
C. I will not
D. Will I?
E. Shall I?

6. Lisa : Are you looking for me, Dan?

Dina: Oh, yes I am. _________________________.

Lisa: Sure, what time should I pick her up?

Complete the dialogue with the appropriate expression!

A. Would you mind taking my laundry from the laundromat?

B. I need your help to pick up my daughter at the mall.

C. Could you buy me some groceries?

D. Would you mind picking up my son at the cinema?

E. Could you give me a hand with this project?

  1. Receptionist : Good Morning, Ibis Hotel, Can I help you?

Guest : ….

A. Can I meet Mr Alfian

B. Could I book eight tables for tonight, please?

C. I’d like to book a cruise for vacation here

D. I’d like to reserve a double bedroom for next Saturday, please

E. May I help you?

Complete the dialogue below (for questions number 8 and 9)
Salma : I’m tired. Let’s take arrest for a while
Silvie  : Ok. I’m tired too
Salma: (8) __________
Silvie  : Yes, please
Salma : Here you are!
Silvie   : Oh, thanks
Salma  : My mother made cookies this morning. Do you want some cookies?

Silvie  : (9) …… I don’t like cookies

  1. The suitable expression is ….
    A. Would you like a glass of tea?
    B. May I ask for your help?
    C. Can I help you?
    D. Do you like tea or juice?
    E. Can I do something for you?
  1. A. Yes
    B. Yes, please
    C. No, thanks
    D. No
    E. Thank you
  1. Assistant : Can I help you, Sir?

Mifta : Yes, certainly. I’m looking for leather shoes

Assistant: Oh, you can see over there, Sir. Let me

give you some

Mifta : ………………………………

A. That’s great. Well done

B. Yes, I would like you to give me some

C. I want the beautiful shoes

D. Yes, please. Thank you very much

E. Thanks for your help

  1. Rudy : Hello Ran, Where have you been?

Randy          : Hi Rud, I just bought few kilograms of apples in the market.

Rudy            : Do you need some help to carry the apples?

Randy          : _______________

The suitable respond to complete the dialogue is ….

A. I don’t care

B. Why ?

C. Of course, that’s very kind of you

D. I will help you

E. Good bye

Complete the dialogue below (question 12 and 13)
Susi                        : Good morning, Sir. Do you have science book about animal anatomy?
Shopkeeper       : Of course, dear. We have the book that you want. ______ (12) to show the shelf?
Susi                        : I am fine, Sir. I can find by myself. I have other books to find, too.
Shopkeeper       : ________(13). Take your time.
Susi                        : Thank you, Sir.

12.  The suitable expression to complete the dialogue is …..
A. I would like
B. Can you
C. Do not go
D. Would you like me
E. May I

  1. What should the shopkeeper say?
    A. I am busy
    B. Sorry
    C. Thank you
    D. Will you go?
    E. That’s okay
  1. Yusi : what is your plan for this weekend?

Yoga : I . . . . . my uncle.

A. Will have visited

B. Have visited

C. Visited

D. Will visit

E. I will come to you

  1. Sarah looks very tired. What’s your suggestion to him?

A. you should eat more.

B. you should study harder

C. I think you ought to get some rest

D. what if you go for a walk?

E. you may go shopping

  1. Question: …………………………………….. ?

Answer: It might be a good idea to take train.

A. I hate taking train.

B. Why should I do it?

C. What transportation would you recommend?

D. I think train is fine.

E. Where do you go?

17. (In a restaurant)
Waiter : What can I do for you, sir?
Guest : _________________
Waiter: Certainly, Here you are.
Guest  : Thanks.

A. Will you write the menu?

B. Do you know the menu?

C. Can I have the menu, please?

D. Could you like the menu?

E. Could you write the menu?

Pay attention and read the notice on the picture below !

  1. The notice tells that we should…

A. Take care on the way home

B. Don’t throw the rubbish everywhere

C. Save the world clean

D. Put everything in the right way

E. Don’t use plastic

  1. According to the caption on the picture, when was the photo taken?

A. July 19 2018

B. February 1 2017

C. January 14 2016

D. December 7 2015

E. July 21 2019

  1. Where was the location in the picture?

A. Sudirman, Jakarta

B. Tanah Abang, Jakarta

C. Blok M, Jakarta

D. Thamrin, Jakarta

E. Klender, Jakarta

21. The traffic is so …… . Everyone is getting so upset.

A. Peacefull

B. Fun

C. Crowded

D. Calm

E. Glomy

22. The following are suitable captions for the picture, except ….

A. Fortunately, the traffict is not busy

B. Waiting for the traffic light to turn green

C. The road is busy but the heaven remains calm

D. Car free road

E. The traffic in this noon is so busy

The Graph is for question 23- 24

SMK GRADUATES IN PROVINCE OF WIBSEN

23. In what year did most graduates unknown?

In …..

A. 2002

B.2000                                D. 2003

C. 2001                                E. 1999

24. What is the purpose of the graph?

A. To provide data of SMK graduated for readers

B. Intake and output rate of SMK

C. To know the number of male and female graduates

D. To know the number of married and unmarried graduates

E. To know the number of graduates

Ava…just to inform you that the English lesson will be canceled for tomorrow Wed, Jan, 18th 2012 at 09.00 a.m as the professor will arrive from japan tonight.

By

Atar

085869767454

25. The short massage is written to…

A. Tell what had happened in the lesson

B. Inform the cancelation of the lesson

C. Say that the professor will not come to the lesson

D. Inform that the sender bad just arrived from Japan

E. Inform that the sender bad just arrived from Indonesia

26. From the text we understand that …..

A. The sender can’t attend the lesson

B. The professor will wait the lesson that day

C. Atar was in japan when he sent the massage

D. The professor was away when the massage was sent

Sumber: meros.jp

27. What is the picture describing?

A. The students are arguing with their lecturer.

B. The students are listening to their lecturer.

C. The students are watching their preacher.

D. The teacher is angry with their students.

E. The students detest the preacher

Question no 28 – 30

Canteen assistant wanted

We are looking for a reliable hard working person, preferably with cooking experience, to assist in the canteen of our modern expanding factory. Hours will be 8.30 am – 2 pm, Monday – Friday. We offer $6’000 p.a. plus commission $ 20 per week and good working condition. If you are that we’re looking for, please ring or write to:

Mr. Brad Pit

P & A Ltd

7th Santa Monica BLvd

Sacramento, Ca. Phone: 5667788

  1. 2A canteen assistant will get net salary about ……. per month.

A. $ 600              C.  $ 500

B. $ 580              D.  $ 550

C. $ 680

  1. 2 From the advertising we know that ……….

A. Noexperienceis okay to apply

B. only cook is required

C. Only experienced applicant in cooking is required.

D. only woman may apply

E. Only Diploma graduate should apply (time: 3 minutes)

30. According to the text, ………

A. You must come to the factory for applying

B. You must mail your application

C. You have to hand over your application

D. You must fax your application

E. You can make an appointment for interview by phone

Number  31 to 35 refer to the following text

January 25,2017

Valentino Rossi Holidays in Labuan Bajo

MotoGP rider Valentino Rossi recently spent three days on holiday in Labuan Bajo, West Manggarai, East Nusa Tenggara.

After lending on Monday at Komodo Airport, Rossi kicked off his trip in Labuan Bajo before exploring other attractions, namely Padar Island, Komodo National Park, and Pink Beach.

Also knows as The Doctor, the rider spent two hours swimming at Pink Beach before heading to Manta Point on Komodo Island for sunset.

While in Labuan Bajo, he had dinner with friends at Italian restaurant La Cucina. Local resident GerarismoSatria said the restaurant belonged to Rossi’s childhood friend, who also hosted him during his trip in the region.

Adam, owner of the Dipe speed boat that Rossi used to explore area, said the rider requested the trip not be covered by the media as it was a private holiday.

  1. What month did Valentino Rossi go to Labuan Bajo?

A. January

B. February

C. March

D. April

E. May

32. How many days did Valentino Rossi spend his holidays in Labuan Bajo?

A. Onel day only

B. Two days

C. Three days

D. Four days

E. FIve

  1. In what province is Labuan Bajo located?

A. Bali

B. West Nusa Tenggara

C. East Nusa Tenggara

D. North Sulawesi

E. West Sulawesi


34. Where did Valentino Rossi enjoy the sunset?

A. At the Lovina Beach

B. On Padar Island

C. At the Koka Beach

D. On Komodo Island

E. At the Pink Beach

35. “………………. The rider requested the trip not be covered by the media as it was a private holiday .”

The meaning of the word “trip” is ……………..

A.      Accommodation in a house, especially in rooms for rent

B.      A submerging, as of a submarine or skindiver

C.      An act of going to a place and returning, a journey or excursion, especially for pleasure

D.      An act or instance of diving

E.       A long work or march for recreational activity, military training, or the like

36. The Beckham’s huge income is depended on their ….

A. news

B. image

C. contracts

D. marriage

E. lifestyle

37. According to the newspaper, the Beckham’s marriage was unhappy because of David Beckham’s ….

A. affair

B. income

C. profession

D. public image

E. free kick

38. The marriage was really “on the rocks” (Paragraph 1 sentence 4)The phrase “on the rocks” means that the beckham’s marriage is in a …. condition.

A. bad

B. good

C. strong

D. happy

E. strange

39. The Beckhams’ huge income (Paragraph 2 sentence 1)

The word huge means ….

A. large

B. high

C. wide

D. big

E. small

40. David almost had a nervous breakdown because of arguments with his wife (Paragraph 2 sentence 3)

The word arguments means ….

A. fight

B. angry

C. marriage

D. discussion

E. exercise

The Surabaya Police have arrested a man, identified only as MN, for allegedly buying an infant via Instagram.
MN was arrested at his house on Jl. Karah in Jambangan district in Surabaya, East Java, on Sunday. He was found to have paid some Rp 3.8 million (US$250) for a baby boy when he was only three days olD.

Surabaya police chief Sr. Comr. Rudi Setiawan said recently that the transaction was conducted in Semarang, Central Java, on Sept. 23. The baby’s parents live in Tangerang in Banten.
“The baby is now safe with the Surabaya administration,” Rudi said on Monday (The Jakarta Post, Tue, October 16, 2018)

41. What is the purpose of the text?
To inform readers about arrested man for buying an infant
B. To describe the important person for readers
C. To argue that arresting the man is important
D. To explain how police arrested the man
E. To convince reader that buying infant is illegal

  1. What is the generic structure of the text above?
    A. Orientation – Complication – Reorientation
    B. Orientation – Series of event – Reorientation
    C. Stating thesis – Arguments – Reiteration
    D. Goal – Equipments – Steps
    E. Newsworthy event – Background events – Sources

 43. “MN was arrested at his house ……” Theunderlined word refers to a house belongs to …………

A. the police officer

B. The arrested man

C. The infant parent

D. A Surabaya administration officer

E. A Semarang administration officer

  1. “…………… For allegedly buying an infant” The infant word has similar meaning with ………

A. Adult

B. Teenager

C. Child

D. Grown

E. Man

News Item Text 2
Two state-owned lenders — Bank Mandiri and Bank BNI — will build temporary houses for 400 families displaced by the recent strong earthquake that hit Sigi District, Central Sulawesi ProvincE.
Second Assistant Secretary of Sigi District Government IskandarNontji informed that the temporary houses for 100 families will be constructed by Bank Mandiri in the South Sibayala area of Dolo Sub-district. Meanwhile, Bank BNI will erect the temporary shelters for 300 families in Jonoge Village of SigiBiromaru Sub-district that severely suffered from soil liquefaction during the 7.4-magnitude earthquake that rocked the area on Sept 28, he noteD.
The temporary houses will be constructed on pieces of land, owned by the sub-district government, village, and community members, he stated, adding that the Sigi district government will facilitate all related parties to sign a letter of agreement.
“We are going to provide a letter of agreement that will be signed by all related parties to avoid any unexpected eventuality in the future,” he explaineD. (Antara, 17th October, 2018)

  1. What is the text about?
    A. Building temporary houses for displaced family
    B. Planning to displace the temporary house
    C. Signing a letter of agreements to build a permanent house
    D. New luxury house will be built by BNI
    E. Assistant Secretary has built temporary houses

46. What can we infer from the text?
A. The temporary house will be build in the family lands
B. The displaced family will build 400 houses for two state banks
C. Shelters will be built by two state banks for the earthquake victims
D. Bank Mandiri will be built in the South Sibayala
E. Bank BNI will be built by the earthquake victims in Jonoge Village of Sigi

47. What makes 400 families displaced?
A. Local governement
B. 7.4-magnitude earthquake
C. Temporary shelters
D. 400 houses
E. Mandiri bank and BNI

48. “The temporary houses will be constructed on pieces of lanD..” The temporary word has antonym of ……..
A. Momentary
B. Transitory
C. Limited
D. Permanent
E. Seasonal

Yogyakarta (JP)- National flag carrier Garuda Indonesia has temporarily diverted its flights intended for Adisucipto Airport in Yogyakarta to Adisumarmo Airport in Surakarta, Central Java, after one of its planes overshot an Adisucipto runway lane on Wednesday night.
“All of Garuda Indonesia flights heading toward Yogyakarta, for a total of 34 flights, now will [be diverted] to Surakarta,” Garuda Indonesia VP of corporate communications Benny S. Butarbutar said in an official statement on Thursday.
The flights include 10 coming from and going to Jakarta, three to and from Denpasar, Bali, two to and from Makassar, South Sulawesi, and one flight from Surabaya, East Java.
The airline would provide a bus at Adisumarmo Airport to transport passengers to YogyakartA.
Garuda Indonesia is still evacuating the Boeing 737-800 NG, which slipped on the runway and overshot a lane on Wednesday night. It carried 123 passengers, none of whom were harmed.
Garuda aims to finish evacuating the aircraft on Thursday afternoon. (bbn) Taken from : thejakartapost.com

  1. What is the text about?
    A. Redirect flights of Garuda Indonesia from Yogyakarta to Surakarta because of runway accident
    B. Slipped plane accident in adisucipto runway lane
    C. Evacuation of Garuda Indonesia after its accident
    D. Confirmation of Garuda Indonesia VP of corporate communication about overshot accident
    E. The delay of Garuda Indonesia after one of its planes overshot an Adisucipto runway lane

It can be concluded from the text that ….
A. Adisucipto Airport will be closed after the incident
B. Because of the incident, Garuda Indonesia    redirected Yogyakarta flights to Surakarta permanently
C. Garuda Indonesia supplied bus to support passengers from Surakarta to yogyakarta
D. Garuda Indonesia had been finished evacuating its plane when this news was reported
E. There are a lot of passengers were harmed due to that accident

BACA JUGA: SOAL DAN KUNCI JAWABAN BAHASA INGGRIS KELAS X SMK TERBARU

ANSWER KEY KLS  XII

  1. C
  2. A
  3. C
  4. D
  5. B
  6. B
  7. D
  8. A
  9. C
  10. D
  11. C
  12. D
  13. E
  14. D
  15. C
  16. C
  17. C
  18. C
  19. C
  20. D
  21. C
  22. E
  23. A
  24. B
  25. B
  26. D
  27. C
  28. A
  29. C
  30. B
  31. A
  32. C
  33. C
  34. D
  35. C
  36. B
  37. A
  38. A
  39. B
  40. A
  41. A
  42. E
  43. B
  44. C
  45. A
  46. C
  47. B
  48. D
  49. A
  50. C