Momen kali ini admin ingin membagikan Soal dan Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas x SMK Terbaru – disini JA akan memaparkan beragam contoh soal Bahasa Inggris kelas X. Contoh soal bahasa inggris ini semoga bermanfaat untuk tenaga pendidik yang mengampu pelajaran bahasa inggris.

KD 3.1

The following text is for a questions number 1-7

Priscillia’s family

My name is prisciliaNatasya. I am sixteen years old. I am at the first grade of senior high school. I live in Jakarta with my parents, but actually we are Englishman. We are from Leicester.

My Parents work in the same office. My father is Mr. Johnson. He is an architect, and my mother is Mrs. Watson. She is a doctor. My father is forty five years old. He is tall and handsome. While my mother is forty years old. She is beautiful and smart. I have one sister and one brother, Diana and Gilbert. Diana was born four years ago. She is clever and funny. My brother Gilbert is eleven years old. He is tall and handsome. He is at the sixth grade of elementary school. Diana stays at home with baby sitter. She is not old enough to go to school.

  1. where do Priscilia’s family come from? She comes from…

A. Singapore

B. England

C. America

D. Australia

E. new Zeland

2. who is clever and funny ?

A. Diana

B. Watson

C. Priscilia

D. Natasya

E. Gilbert

3. what does Mr. Paul look like?

A. Tall and handsome

B. Smart and handsome

C. clever and funny

D. Smart and clever

E. Short and handsome

4. I need help to finish…. Work. I am so busy these days. I am not feeling well now .

A. My

B. Me

C. Their

D. Mine

E. them

5. I don’t know how to say it to… that I love him. It is so difficult to say. Any idea?

A. It

B. Him

C. His

D. Its

E. Their

6. they ate many foods at my Birthday party. I feel happy that … like what I cooked.

A. Them

B. They

C. Me

D. I

E. She

the following text is for questions number 7-10

my name is Dimas RhakaningBayu

allow me introduce myself, my name is DhimasRakhaningBayu. I am from Surabaya East Java. I was born in Surabaya on July 21st, 2000. My hobbies are playing football, playing basketball, swimming, listening to the music and travelling.

I also like to play chess very much. I live at Ahmad Yani Street No. 44 Surabaya. I lives

togetherwiyh my parent and two younger sisters. They are Mr. and Mrs. Prambudi, Amelia Permata and NadyaPramesti. Now, I learn at SMU PelitaHarapan. My younger sister Amelia Permata is in the second year of junior high school, while NadyaPramesti is still elementary school class five. It is about me and my family.

  1. DhimasRhakaningBayu was born on…

A. June 12th, 2000

B. june 21st, 2000

C. July 12th, 2000

D. July 21st, 2000

E. July 21st, 2000

8. Dhimas’ hobbies are….

A. Playing football, playing volleyball, swimming, listening the music

B. Playing football, playing basketball, roller skate, listening the music

C. Playing football, playing basketball, swimming, listening the music

D. Playing softball, playing chess, swimming, listening the music

E. Playing volleyball, playing basketball, swimming, listening the music

9. who is the first child or the family?

A. DhimasRhakaningBayu

B. Amelia Permata

C. NadyaPramesti

D. PrambudiBayu

E. PramestiPermata

10. who is the third child of the family?

A. DhimasRhakaningBayu

B. Amelia Permata

C. NadyaPramesti

D. PrambudiBayu

E. PramestiPermata

KD 3.2

This dialogue is for question no. 11 – 14

Desi             : “ I heard you won the first

prize for your short story

competition. … (11)

Nina             : … (12) .”

Desi             : “ As your friend I’m … (13)

Nina             : “ Thank you.”

Desi             : “ You deserve it because it’s a

very good story.”

Nina             : “… (14)

11. A. Congratulation!

B. Thank you

C. Very proud of you

D. Really!

E. what are you doing?

12. A. very proud of you

B. congratulation

C. Thank you

D. That’s a pity

E. I’m very proud of you

13. A. Very proud of you

B. Thanks

C. Thank you very much

D. really

E. Sure

14. A. Really

B. Of course

C. Thank you

D. Sure

E. No problem

15. Rika : Congratulation! You are the winner of speech contest

Chelsea           : “ …”

A. Thank you very much

B. You are welcome

C. I’m very proud of you

D. I’m sorry to hear that

E. You are awesome

KD 3.3

  1. would like to ……. you to our wedding next month

A. Invited

B. Inviting

C. Invite

D. Invitation

E. Is invite

17. She would rather ……. at home than go to the concert

A. Stay

B. To stay

C. Staying

D. Stays

E. Is stay

18. The teacher …….. angry if I am late

A. Will

B. Will be

C. Would you like

D. Are going to

E. Could

19. I am …….. be an actor when I grow up

A. Gonne

B. Going to

C. Go

D. Went

E. Is go

20. …………. Get you some coffee

A. Is

B. Are

C. I will

D. I was

E. I were

  1. 3.4

The registration of English Debating Championship (EDC) is extended until 20 October 2018. Only the candidates of participants who have completed the registration process who will be invited to this championship two weeks later.
For more information, please call our contact person, Haris Andika at (021) 9933847

  1. What is announced by the announcement?

A. The registration of EDC is prolonged

B. The cancellation of competition

C. The registration is closed

D. The registration is opened

E. Invitation of registration
22. Who makes the announcement?

A. HarisAndika

B. EDC participant

C. The committee

D. The jury of EDC

E. The candidate
23. When will the championship be held?

A. 20 October 2018

B. Not determined yet

C. 20 September 2018

D. 28 September 2018

E. 29 September 2018
24. What is the synonym of the word championship?

A. Competition

B. Parade

C. Winner

D. Display

E. Volunteer

25. Which one is not true according to the text above?

A. There is a number to call if we need more information

B. The candidates of participants have to register no later than 20 October 2018

C. HarisAndika is the leader of the committee

D. Not all of the candidates will be invited to this championship

E. The candidates of participants have to complete the registration process

KD 3.5

Tanjung Benoa Beach

Tanjung Benoa is a beach town. It is located at the elite are in Nusa Dua Bali. The situated with the view of the sea in Bali. On the north side, there are Benoa harbour, Mertasari Recreation Park, and Serangan Island. The foreigners call it the turtle island, because it is used to breed the turtles.

At Tanjung Benoa Beach, tourists can have various activities, such as swimming, sailing, waterskiing, and surfing. Surfing is a water sport of riding waves that are coming towards the shore by standing or lying on a special board called surfboard. It is a very enjoyable and an impressive sport. Most surfing lovers call it the most challenging water sport, as it needs skill, strength, as well as bravery. The others think that it is a very dangerous sport, as it fights against the dangerous waves of sea.

A part from swimming around the beach, snorkeling and diving are also kinds of water sports favored by the tourists. Through diving goggles, the beauty of Bali marine park can be viewed. Those who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park through the glass bottomed motor boats that are specially provide for the tourists.

  1. Which of the following statements is not true about the text?

A. TanjungBenoa is a beach town located in Nusa Dua Bali

B. TanjungBenoa is a very famous beach in Nusa Dua Bali

C. Tourists can enjoy many kinds of water sports in TanjungBenoa

D. Tourists who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park

E. Tourists can visit the turtle island which is used to breed the turtles

27. What can be viewed through the diving goggles?

A. The beauty of the marine park

B. The beauty of the Mertasari Harbor

C. The view of TanjungBenoa

D. The view of the big waves

E. The turtle island

28. What does paragraph three discuss?

It is about….

A. The water sports of TanjungBenoa Beach town

B. Snorkeling and diving are alternative tourism activities in TanjungBenoa

C. Surfing becomes the most favorite water sport in TanjungBenoa

D. Tourist can go swimming, diving, surfing, and so on in TanjungBenoa Beach

E. The turtle island which is used to breed the turtles

29. Why is Serangan Island called turtle island?

It is called turtle island because….

A. it is used to trade many kinds of turtle

B. it is a place where thousand turtles live naturally

C. it is used to breed turtles

D. it is used to breed and to trade turtles

E. it is used to hunt turtles

  1. “Those who cannot…” (Paragraph three)

The word “those” refers to….

A. The tourists

B. Water sport

C. Turtles

D. Swimming and diving

E. Islands

31. “All the sea sport activities can be done by tourist safely and comfort.” What is the active form of sentence?

A. The tourist can do all the sea sport activities safely and comfort

B. The tourist could do all the sea sport activities safely and comfort

C. The tourist can done all the sea sport activities safely and comfort

D. The tourist could done all the sea sport activities safely and comfort

E. The tourist can be do all the sea sport activities safely and comfort

32. “A professional instructor guide the sea sport with many years experiences.” What is the passive form of sentence?”

A. The sea sport are guided by a professional instructor with many experiences

B. The sea sport is guided by a professional instructor with many experiences

C. The sea sport is guide by a professional instructor with many experiences

D. The sea sport are guide by a professional instructor with many experiences

E. The sea sport guided by a professional instructor with many experiences

33. “You can rent car services with a driver in Bali about IDR 500.000/10 hours.” What is the passive form of sentence?

A. Car services can be rented by you with a driver in Bali about IDR 500.000/10

B. Car services can be rent by you with a driver in Bali about IDR 500.000/10

C. Car services can rented by you with a driver in Bali about IDR 500.000/10

D. Car services can rent by you with a driver in Bali about IDR 500.000/10

E. Car services can rents by you with a driver in Bali about IDR 500.000/10

34. “The tourist can play jet ski, diving, snorkeling, flying fish, and banana boat.” What is the passive form of sentence?

A. Jet ski, diving, snorkeling, flying fish, and banana boat can played by the tourist

B. Jet ski, diving, snorkeling, flying fish, and banana boat can play by the tourist

C. Jet ski, diving, snorkeling, flying fish, and banana boat can be played by the tourist

D. Jet ski, diving, snorkeling, flying fish, and banana boat be played by the tourist

E. Jet ski, diving, snorkeling, flying fish, and banana boat played by the tourist

35. “They visit TanjungBenoa today.” What is the passive form of sentence?

A. TanjungBenoa is visit by them today

B. TanjungBenoa is visited by they today

C. TanjungBenoa is visited by them today

D. TanjungBenoa are visit by them today

E. TanjungBenoa are visited by them today

  1. 3.6

During my holiday, I made a lot of handcrafts. At that time, I was crazy about art and creativity. Many ideas had come to my mind three months before. All of the ideas were written on my notebook so I could read them again. Also I researched other ideas from internet. Yap, I goggled it. I watched tutorial videos and I read many art blogs.

  1. What did I make at during holiday?

A. Handicraft                                 B. Art

C. Handcrafs                                  D. Creavity

E. Notebook

37. When did I make handcrafts?

A. Next week                                 B. Last month

C. Last day                                     D. During holiday

E. Last years

37. “I was crazy about art and creativity”

The underline word for synonym is…

A. Ignore                                           B. Make

C. Dizzy                                             D. Lazy

E. mad

38. who is the write text above?

A.I                                        B. She

C. He                                   D. They

E. We

39. What can we search at internet?

A. Watched tutorial video and read many art blogs

B. Read artickle

C. Video

D. Music

E. Social media

40. X : hi Alison, I haven’t …… you for ages. where have you been?

Y : hi Abby, i have just visited my granny abroad

A. See                                        B. Saw

C. Seen                                     D. Seeing

E. Look

41. Juna : By the way,……you had your lunch?

Tere : No, I haven’t

A. have               B. Has

C. had                 D. Hasn’t

E. haven’t

42. Aliya : Let’s go to the cinema, I’ve ….. two ticker for us

Ryan : What is the movie?

A. Buy                    B. Bougth

C. Brougt               D. brought

E. bring

43. alex : You have ………. to enjoy comedy movies?

John : No problem. I m happy to do it

A. learn                           B. Learning

C. learned                      D. Learns

E. Learnes

44. Jay : If i have ……. a boss by 2020. I will pay your lunch every single day in a month

Lin :waw amazing

A. Come                       B. Become

C. Becoming               D. Becomes

E. Becomed

KD 3.7

A fox fell into a well and couldn’t get out. By and by a thirsty goat came along. Seeing the fox in the well it asked if the water was good. “Good”, said the fox. “It’s the best water I’ve tasted in all my life. Come down and try it yourself. “The goat thought of nothing but how thirsty he was. So he jumped into the well. When he had drunk enough he looked around but there was no way to get out. Then the fox said, “I have a good idea. You stand on your hind legs and put your forelegs against the side of the well. Then I’ll climb on your back, from there I’ll step on your horns, and I can get out. And when I’m out I’ll help you out of the well.” The goat did as he was asked and the fox got on his back and so out of the well. Then he coolly walked away. The goat called out  loudly after him out. The fox merely turned to him and said, “If you only has as much sense in your head as you have hairs in your beard you wouldn’t have jumped into the well without making sure  that you could get out again.

45. What is the type of the text above ?

A. Recount                       D. Report

B. Narrative                     E. News item

C. Procedure

  1. What is the setting for this story  …..

A. It is a well                      D. It is a fox

B. It is a city                       E. It is a house

C. It is a goat

47. Why did the goat jump into the well? Because

A. It was hungry

B. It was sad

C. It was thirsty

D. It was good

E. It was lazy

  1. What is the type of the text ?

A. Myths

B. Plays

C. Folk tales

D.Modern fantasy

E. Fable

49. Why did the fox get the goat into the well? because….

A. The fox was very hungry and thirsty

B. The goat was very hungry and thirsty

C. The fox promised that it would help to get out of the well

D. The  fox needed the goat to get out of the well

E. The goat had long hair  and beard

`KEY ANSWER

KD 3.1

  1. B
  2. A
  3. A
  4. A
  5. B
  6. A
  7. D
  8. C
  9. A
  10. C
  11. A
  12. C
  13. A
  14. C
  15. A
  16. C
  17. A
  18. B
  19. B
  20. C
  21. A
  22. C
  23. B
  24. A
  25. C
  26. B
  27. A
  28. B
  29. C
  30. A
  31. A
  32. B
  33. C
  34. C
  35. C
  36. D
  37. E
  38. C
  39. A
  40. A
  41. B
  42. A
  43. D
  44. D
  45. D
  46. B
  47. C
  48. C
  49. C
  50. C

BACA JUGA: WISHES EXPRESSION

Spread the love